Activiteiten in de ochtend

 • Crea-ochtenden

  Op iedere dinsdagochtend bent u van harte welkom in de Nieuwe Kerk én in Oude kerk. De Nieuwe Kerk is open van 10:00 tot 11:30 uur en de Oude kerk van 9:30 uur tot 12:00 uur. We zijn op allerlei manieren creatief bezig (haken, breien of wat u maar wilt) maar u bent ook welkom voor zomaar een kopje koffie. U kunt in beide kerken zo binnenlopen (als de deur niet vanzelf open gaat aanbellen).

  Inlichtingen en opgave bij: voor de Nieuwe Kerk, Judith Scholten, telefoon: 070-393 72 01 of voor de Oude kerk, Margie van Veen, telefoon: 070-399 43 52.

 • Koffie-ochtend

  Elke donderdag is er een koffieontmoeting van 10:00-11:30 uur. Tussen die tijden is iedereen welkom voor koffie én ontmoeting. Op dit moment is dat in de Nieuwe Kerk, maar het kan zijn dat er een andere locatie komt. Als je voor het eerst komt, check dan even de locatie bij Therese van Kampen, deze link of telefoon: 0622-124 488 (spreek gerust de voicemail in).

 • Filosofiegroep

  Er is in onze tijd weer veel belangstelling voor rituelen en symbolen. Denk bijvoorbeeld aan de stille tochten en het aansteken van kaarsen na droevige gebeurtenissen. De nadruk ligt vandaag vooral op de individuele geloofsbeleving achter de voordeur. Kerk en uiterlijke vormen lijken daarbij minder belangrijk te worden. Maar kennelijk zoeken mensen toch ook naar een vorm van religieuze beleving die gezamenlijk en met behulp van gebaren en voorwerpen kan worden uitgedrukt. Een godsdienst bestaat naast persoonlijk geloof en de formulering van de leer ook altijd uit rituelen. Op deze ochtenden gaan we ons verdiepen in de betekenis en plek van rituelen in kerk en maatschappij. Deze groep zal geleid worden door filosoof Bob Lanswyer, die moeilijke dingen toegankelijk kan maken door zijn toelichting. In vijf bijeenkomsten vanaf 8 januari komen we op de eerste woensdag van de maand in de Nieuwe Kerk bij elkaar van 10:00 tot 11:30 uur.

  Inlichtingen en opgave bij Leni Kloek, e-mail: deze link of telefoon: 070-393 11 26.

 •  
  Info: