Activiteiten in de ochtend

 • Handwerken

  Op iedere dinsdagochtend bent u van harte welkom in de Nieuwe Kerk én in Oude kerk. De Nieuwe Kerk is open van 9:15 tot 11:15 uur en de Oude kerk van 9:30 uur tot 12:00 uur. We zijn op allerlei manieren creatief bezig (haken, breien of wat u maar wilt) maar u bent ook welkom voor zomaar een kopje koffie. U kunt in beide kerken zo binnenlopen (als de deur niet vanzelf open gaat aanbellen).

  Inlichtingen en opgave bij: voor de Nieuwe Kerk, Judith Scholten, telefoon: 070-393 72 01 of voor de Oude kerk, Margie van Veen, telefoon: 070-399 43 52.

 • Groep voor christelijke meditatie

  Vanuit christelijke inspiratie houden we onze bezig met tekst- en beeldmeditatie. We oefenen ons verder in het meditatieve gesprek en de stilte. En ontspannings- en concentratieoefeningen staan ook op het programma. We komen bij elkaar in de sfeervolle predikanten-kamer in de Nieuwe Kerk. In het voorjaar zijn er twee groepen, die één keer per maand bijeenkomen op resp. de maandagavond en de donderdagochtend. De verwachting is dat er bij beide groepen geen mensen bij kunnen. Maar dit kan ook ineens veranderen. Het is dus handig om het door te geven als u graag mee zou willen doen. Dan wordt er gelijk contact opgenomen als er plaats is. We komen bij elkaar op de donderdagavonden 24 januari, 21 februari, 21 maart, 25 april en 23 mei van 10:30 tot 12:00 uur.

  Voor vragen en opgave kunt u terecht bij Susan Karreman, e-mail: deze link of telefoon: 06-46 462 356 (inspreken op voicemail, u wordt teruggebeld)

 • Filosofiegroep

  Spiritualiteit is een overkoepelend begrip dat het besef aanduidt deel uit te maken van een groter geheel. Woorden als bezieling, enthousiasme, bewogenheid en inspiratie hebben er allemaal mee te maken. In de verplegende en verzorgende beroepen en ook in de psychologische en pastorale hulpverlening wordt spiritualiteit vaak van groot belang geacht. Waar ziekte en lijden is, blijkt ook een grote behoefte te zijn om het eigen leven en functioneren in een groter perspectief te zien. De groep wordt geleid door filosoof Bob Lanswyer. We komen bij elkaar in de Nieuwe Kerk op de woensdagochtenden 2 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april en 1 mei van 10:00 tot 11:30 uur. Later instappen is mogelijk.

  Inlichtingen en opgave bij Leni Kloek, e-mail: deze link of telefoon: 070-393 11 26.

 •  
  Info: